Cazare Vacanta
Creare cont nou | Am uitat parola

Pensiunea Casa Domneasca localitate Curtea de Arges, judeţul Argeş

4 stea
  • Camere: 12
  • Locuri de cazare: 24
  • Preţuri de la: 170.00 RON / camera
 
 

Ultima actualizare a anunţului: 02.06.2011

Pensiunea Casa Domneasca
 
Parcare Gradină/curte Living Sala de mese Televizor in living Frigider in vila Acoperire telefon mobil Internet Bar Restaurant Piscină Saună Jacuzzi Sală finess Aer condiţionat Televizor în cameră Frigider în cameră Telefon în cameră Internet în cameră Baie in cameră Încălzire centrală

Date contact

Telefon: +40.747.11.99.00; +40.248.721.008

Fax: +40.248.721.070

Email: casadomneasca@casa-domneasca.ro

Adresa: Curtea de Arges, Str. Plopis, nr.3, Jud. Arges

Descriere Pensiunea Casa Domneasca

Pensiunea Casa Domneasca a fost construita in anul 2007, in apropierea Bisericii Domnesti si a Ruinelor domnesti San Nicoara, pe o colina la poalele careia se intinde municipiul Curtea de Arges in toata splendoarea lui…
Numele pensiunii a fost inspirat de locul in care aceasta este amplasata, in chiar centrul istoric al primei capitale a Tarii Romanesti de la Curtea de Arges, atestata documentar la 1330. Casa in sine, se doreste a fi altceva din punct de vedere turistic, o casa adevarata, intima si calda, primitoare si odihnitoare astfel incat oaspetii nostri sa se simta ca acasa.
Locul in care este amplasata Casa Domneasca, in chiar centrul orasului (la o distanta de numai 150 m pana in piata publica din fata Curtii Domnesti), dar intr-o zona patriarhala, inconjurata de multa verdeata si extrem de linistita, pe o colina care da o tinuta impunatoare constructiei, imprima unicitate locatiei noastre. Aici, oaspetii nostrii au sentimentul ca sunt intr-o alta lume, mai pura, mai proaspata si lipsita de poluare, dar in acelasi timp incarcata de istorie.

Facilitatile moderne ale casei (piscina acoperita, jacuzzi, sauna, masaj, sala de fitness, internet wireless, televizoarele LCD), impreuna cu decorurile clasice, semineul si muzica ambientala, fac din Casa Domneasca locul ideal pentru odihna si recuperare dupa efectele provocate de stresul omniprezent in viata noastra.

 

Accesul dinspre Bucuresti, care se afla la o distanta de 150 km de Curtea de Arges, se face pe autostrada A1 (pe o lungime de 120 de km, inclusiv centura de ocolire a municipiului Pitesti) si apoi in continuare pe DN7C care duce pe Transfagarasan catre Sibiu.
Accesul dinspre Ramnicu Valcea si Sibiu (situat la 150 km de Curtea de Arges), se face pe E 81 si apoi pe DN 73C dinspre vest.
Accesul dinspre Campulung si Brasov (situat la 139 km de Curtea de Arges) prin culuarul Rucar-Bran, se face pe DN 73 dinspre est.
Accesul dinspre Sibiu, pe Transfagarasan pe la Balea Lac (care se afla la o distanta de 94 km de Curtea de Arges), se face pe DN7C dinspre nord.

Preţuri cazare pensiune

Camera dubla / twin 190 ron

Camera single 170 ron

Garsoniera 230 ron

Apartament 250 ron

 

NOTA:

Tarifele prezentate includ:

  •     mic dejun bufet suedez
  •     taxa locala de 3%/cam/zi                  

Suplimentar:

pentru accesul la zona de agrement, se percep urmatoarele tarife:

       1. piscina + jacuzzi                        20 lei/pers/ 3 ore

       2. sauna                                         20 lei/pers/ 3 ore

       3. piscina+jacuzzi+sauna          30 lei/pers/ 3 ore

       4. masaj                                        50 lei/pers/ora

 

NOTA:

  •     la apartament si garsoniera tarifele sunt pentru doua persoane; in cazul in care se doreste folosirea canapelelor se percepe un tarif suplimentar de 50% din tariful unui loc pentru fiecare persoana in plus;
  •     pentru copiii sub 12 ani, daca nu se doreste pat suplimentar sau folosirea canapelelor din apartament si garsoniera, cazarea este gratuita.
  •     la Pensiunea Casa Domneasca nu este permis accesul animalelor de companie
  •     in interiorul Pensiunii Casa Domneasca nu este permis fumatul (se poate fuma pe balcoanele camerelor si pe terasa restaurantului care este prevazuta cu incalzitoare de terasa)

Atracţii turistice

 

Manastirea Curtea de Arges

Manastirea Curtea de Arges sau a Mesterului Manole, creatie izvorata din efort si suflet, din legenda si adevar, se ridica falnica si mandra, demna si puternica impresionand prin proportii si ornamentatie. Faima zidirii ei a atras numerosi calatori romani si straini, care fascinati de frumusetea si perfectiunea constructiei au spus: « si pentru a cuprinde totul intr-un singur cuvant, aceasta biserica este un giuvaer »

Manastirea, necropola a primilor regi ai Romaniei (Carol I si Regina Elisabeta, Ferdinand I si Regina Maria) este situata intr-un parc amenajat artistic, la intrarea caruia se afla statuia lui Neagoe Basarab (1512-1251), ctitorul manastirii.

Fanatana Mestrului Manole

Fanatana Mestrului Manole, situata peste strada de Manastirea Curtea de Arges, este locul unde, spune legenda, ar fi cazut trupul Mesterului Manole, ziditorul manastirii si de unde a tasnit un izvor cu apa cristalina, lacrimi ale pamantului pentru trista soarta a acestuia.

Ruinele San Nicoara

Ruinele San Nicoara– cladirea, construita la sfarsitul sec al XIII lea si inceputul sec al XIV lea, in forma unei nave, a fost finisata catre est printr-un turn poligonal, decorat atat pe exterior cat si in partea superioara.

Zidurile sunt construite din randuri alternative de pietre de rau si randuri de caramida. Un zid gros imparte printr-o usa interiorul bisericii intr-un pronaos stramt in forma dreptunghiulara si un naos larg. Legenda spune ca fortareata a fost fondata de catre vestita Domana Clara – mama voievodului Vlaicu Voda. Turnul inalt care domina ansamblu era folosit drept turn de paza; intre acest turn si turnul de paza al Cetatii Poienari se folosea un sistem de comunicatie la distanta cu ajutorul focului.

Transfagarasanul

Transfagarasanul, cea mai inalta sosea din Romania, construita intre anii 1970 - 1974, este situata la 2055 m altitudine si strapunge creasta Muntilor Fagaras printr-un tunel lung de 850 m.

 

Website: http://www.casa-domneasca.ro

Ultima actualizare a anunţului: 02.06.2011

Alte unităţi de cazare din localitatea Curtea de Arges

Vezi toate ofertele de cazare in localitatea Curtea de Arges, judeţul Argeş