Cazare Vacanta
Creare cont nou | Am uitat parola

Pensiunea Casa Mosului localitate Cartisoara, judeţul Sibiu

4 stea
  • Camere: 5
  • Locuri de cazare: 11
  • Preţuri de la: 165.00 RON / camera
 
 

Ultima actualizare a anunţului: 27.12.2011

Pensiunea Casa Mosului
 
Parcare Gradină/curte Foisor în curte Living Sala de mese Televizor in living Grătar Frigider in vila Bucătarie Microunde Masina de spalat Fermă proprie Acoperire telefon mobil Internet Teren de sport Echitaţie ATV Televizor în cameră Uscător de păr Internet în cameră Baie in cameră Încălzire centrală

Limbi străine vorbite

  • Engleza Engleza
  • Germană Germană
  • Maghiară Maghiară

Date contact

Persoana de contact: Casa Mosului

Telefon: 0745624477; 0745939248

Email: info@casa-mosului.ro

Adresa: Cartisoara, (Zona Balea-Transfagarasan) Sibiu,Romania

Descriere Pensiunea Casa Mosului

Pensiunea Casa Mosului din Cârţişoara situatã în imediata apropiere a centrului comunei, te întâmpinã cu ospitalitatea specificã zonei de munte. Oamenii pe care îi veţi întâlni aici, mâncarea şi bãuturile tradiţionale de cea mai bunã calitate precum şi condiţiile de cazare vor crea atmosfera de recreere, confort, linişte şi relaxare pe care le-aţi dorit.

Pensiunea Casa Mosului oferã condiţii de cazare deosebite. Capacitatea pensiunii este de 11 locuri. Pensiunea este structuratã astfel: 

Parter
Mansardã

Parterul este alcãtuit din :

 

  - living (spatiu luat masa, semineu cu focar deschis, TV-cablu, CD/DVD-player)

  - bucãtãrie

  - 2 bãi

 

Spaţiul livingului este armonios împãrţit, semineul cu focar deschis şi scara din buşteni care urcã la mansardã reprezentând elemente cu greutate, care creazã o ambianţã primitoare.

 

Elementul rustic predominã în design-ul interior fãra a fi însã din abundenţã. Obiectele rustice au o valoare istoricã realã şi sunt fãcute manual de cãtre un meşteşugar înzestrat.

Bucãtãria este complet utilatã: aragaz, cuptor cu microunde, cafetieră, frigider, masă de lucru, veselă, prãjitor pâine .

 

Mansarda este alcãtuitã din 5 camere: 2 camere matrimoniale, 2 camere cu 2 paturi şi un apartament.

Fiecare camerã este dotatã cu baie proprie.

Trei dintre camere au balcon spre curtea interioarã cu o vedere deosebitã spre munţii Fãgãraş.

Curtea are o suprafaţã de 1100 mp.

 

Partea de la intrare este pavatã cu piatrã de râu şi faciliteazã parcarea a 5 maşini. Curtea este plinã de verdeaţa si pomi fructiferi :  meri, peri, pruni, cireşi, nuci, plante şi flori deosebite, toate fiind  întreţinute cu  apa rãcoroasã de la fântâna din curte.

Aerul curat specific zonei te îndeamnã sã foloseşti foişorul şi barbeque-ul de afarã, sã-ţi faci somnul de amiazã în hamac, sã citeşti  o carte sau sã stai la o poveste cu prietenii pe terasã.

Activitãţi agrement

In sezonul cald:

Plimbãrile cu bicicletele

Drumetii montane

Tir cu arcul

Inãlţatul zmeului

Pescuit (pãstrãv)

In sezonul rece (zãpada este prezentã 6 luni din an în zona de munte):

Ski-ul (zona excelenta pentru ski de tura)

Snowboarding-ul

Sania

Preţuri cazare pensiune

Tarife

Camera Single  2 pers.  2 cam.  165 RON / camera
Camera Double  2 pers.  2 cam.  165 RON / camera
CameraTriple  3 pers.  1 cam.  225 RON / camera

 

 

Casa Mosului se mai poate inchiria in intregime unui singur grup odata.

CASA MOSULUI **** este acum pe FACEBOOK

 

http://www.facebook.com/pages/Casa-Mosului/322045721753?ref=ts

Atracţii turistice

Imprejurimi

1. Manastirea Cârta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane, situata pe malul stâng al Oltului, între municipiile Sibiu si Fagaras, în imediata vecinatate a localitatilor de azi Cârta (în germana Kerz, în maghiara Kerc) si Cârtisoara (în germana Oberkerz). Manastirea a fost fondata în anii 1205-1206 de regele Andrei al II-lea al Ungariei, fiind desfiintata la 27 februarie 1474 de regele Matei Corvin. Abatia cisterciana Cârta a detinut un rol major in istoria politica, economica si culturala a Transilvaniei medievale, cât si introducerea dar si în diseminarea artei gotice în spatiul intracarpatic.

2. Muntii Fagarasului fac parte din Carpatii Meridionali, fiind cel mai maiestuos, salbatic si spectaculos lant montan al României. De la est la vest masoara aproximativ 70 de km iar de la nord la sud circa 45 km. Muntii Fagarasului seamana cu o imensa coloana vertebrala orientata de la est la vest având "coastele" (culmile) orientate catre nord si, respectiv, sud. Culmile din partea nordica sunt cu mult mai scurte si mai abrupte decât cele din partea sudica, care sunt foarte lungi si domoale.

Suprafata totala acoperita de muntii Fagarasului este peste 2.400 km², fiind, spre comparatie, de circa 7,5 ori mai mare decât a muntilor Bucegi. Pe cuprinsul întinderii masivului Fagarasilor se gasesc 6 vârfuri de peste 2.500 de metri: Moldoveanu cu 2.544 m, Negoiu cu 2.535 m, Vistea Mare cu 2.527 m, Caltun-Lespezi cu 2.522 m, Vânatoarea lui Buteanu cu 2.507 m si Dara cu 2.501 m. Exista, de asemenea, 42 (45, dupa alte surse) de vârfuri având peste 2.400 m si mai mult de 150 de vârfuri de peste 2.300 m.

3. Transfagarasanul (trans + fagaras) sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România. Drumul leaga regiunea istorica a Transilvaniei de Muntenia. Drumul a fost construit sa treaca peste Muntii Fagaras, cel mai înalt lant muntos din muntii României, care face parte din Carpatii Meridionali.

A fost inaugurat la 20 septembrie 1974, si leaga localitatile Arefu, Arges cu Cârtisoara, Sibiu. Drumul urca pâna la altitudinea de aproape 2.000 metri; drumul în trepte foloseste serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice autovehicul; datorita serpentinelor si drumului în rampa viteza de rulare este de 40 km/h. Drumul este închis de la sfârsitul lunii octombrie pâna în luna iunie datorita zapezii care acopera drumul.Acest drum are mai multe tunele si viaducte decât oricare alt drum din România; în apropiere de cel mai înalt punct al ascensiuni, la Bâlea Lac drumul trece prin cel mai lung tunel din România (aproape 1.000 m).

4. Lacul Bâlea este un lac glaciar (format în circ glaciar) situat la o altitudine de 2.040m, în Muntii Fagaras, Judetul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafata de 46508 mp si adâncimea de 11,35 m.În anul 1932 lacul Bâlea si o suprafata de circa 180 de hectare în jurul lacului au fost declarate rezervatie stiintifica.

La Lacul Bâlea se poate ajunge în timpul verii cu masina, pe Transfagarasan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana "Bâlea Cascada". În Muntii Fagaras se mai afla si lacurile Capra, Podragu mic, Podragu mare, Avrig, Urlea, etc.În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheata din Europa de Est.

5. Balea Cascada

6. "Muzeul Etnografic si Memorial Badea Cârtan"

7. Pastravaria Cartisoara

8. Mãnãstirea Brâncoveanu, Sâmbãta de Sus

Coordonate geografice (GPS)

  • latitudine: 45.724511 N
  • longitudine: 24.570860 E

Website: http://www.casa-mosului.ro

Ultima actualizare a anunţului: 27.12.2011

Această unitate de cazare nu are activate comentariile.