Cazare Vacanta
Creare cont nou | Am uitat parola

Pensiunea Chemarea Muntilor localitate Arefu, judeţul Argeş

3 margareta
  • Camere: 4
  • Locuri de cazare: 10
  • Preţuri de la: 80.00 RON / camera
 
 

Ultima actualizare a anunţului: 03.06.2011

Pensiunea Chemarea Muntilor
 
Parcare Gradină/curte Living Grătar Frigider in vila Bucătarie Fermă proprie Acoperire telefon mobil Televizor în cameră Baie in cameră Încălzire centrală

Date contact

Persoana de contact: Selaru Maria Lili

Telefon: 0743867111; 0741015005

Email: chemarea_muntilor@yahoo.com

Adresa: Com. Arefu, jud. Arges, Str. Principala nr. 233

Descriere Pensiunea Chemarea Muntilor

Departe de tumultul oraselor, departe de zgomotul soselelor la aproximativ 500 m de centrul comunei Arefu – Arges, intr-un cadru montan deosebit, plin de verdeata,padure, ape repezi si cristaline de munte, aici, la poalele muntilor Ghitu Albina, Fruntii, Magureaua Arefului, la o altitudine de aproximativ 800 m, va asteapta sa popositi Pensiunea “Chemarea-Muntilor”,  care ofera o priveliste deosebita si pitoreasca.

Pensiunea ” Chemarea-Muntilor ” dispune de camere care ofera confort, toate cu bai proprii cu cabine de dus, apa calda in permanenta, televiziune prin cablu, o bucatarie complet utilata, parcare si un living pentru petrecerea timpului cat mai placut si relaxant.Pensiunea este constructie noua, moderna, spatioasa ce va va oferi cu siguranta confortul pe care il doriti.

Accesul se poate face din Dn 7c (Pitesti – Curtea de Arges – Capatineni) sosea, care continua spre Hidrocentrala Vidraru, Barajul Vidraru si Transfagarasan. Din centrul localitatii Capatineni, se urmeaza soseaua de acces spre comuna Arefu (aproximativ 3 km). Din centrul comunei Arefu (reper Primaria Arefu), se continua pe drumul deacces spre Magureaua Arefului (aproximativ 500 m). Din centrul comunei Arefu si pana la pensiunea Chemarea Muntilor, se pot observa doua troite. Dupa cea de-a doua troita, la aproximativ 20 m se observa pe partea stanga, pensiunea Chemarea Muntilor si implicit drumul de acces spre aceasta.

 

Preţuri cazare pensiune

Capacitatea : 10 locuri in 4 camere :

  • Camera dubla twin 80 lei / zi
  • Camera 4 locuri 120 lei / zi

Pensiunea se poate inchiria in totalitate, pentru suma de 300 lei/24 ore

Pentru trei nopti consecutive de cazare, a patra noapte este gratis

Atracţii turistice

Cetatea Poienari

Cetatea este situată în apropierea barajului Vidraru, pe un vârf de munte. De aici se pot admira privelişti frumoase cum ar fi Barajul Vidraru sau Munţii Făgăraş, mai târziu devenind un „muzeu” pentru tot felul de vizitatori.Pentru a se urca la cetate s-a construit o scară cu 1480 de trepte. Cetatea Poenari a fost reşedinţa secundară a lui Vlad Ţepeş, fiind construită ca post de fortăreaţă contra otomanilor.În prezent se află în stadiu de ruină.Are o forma alungită cu 5 turnuri, 4 rotunde şi unul prismatic. Zidurile au 2-3 metri grosime. Iniţial a fost construită de Negru Vodă, iar ulterior a fost renovată de Vlad Ţepeş.

Lacul Vidraru

Lacul Vidraru este un lac de acumulare, creat în anul 1965 de Barajul Vidraru în judeţul Argeş, pe râul Argeş, pentru producţia de energie electrică.

Situat între Munţii Frunţii şi Masivul Ghiţu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda şi ale câtorva afluenţi direcţi (Râul Doamnei, Cernatul şi Vâlsanul, Topologul, râul Valea lui Stan şi Limpedea), cu un debit total de cca 5,5 m3/s.

Suprafaţa totală a lacului este de 893 ha, lungimea de 10,3 km, laţimea maximă de 2,2 km în zona Valea Lupului – Călugăriţa şi o circumferinţă de 28 km.
Adâncimea maximă a apei este de 155 m lânga barajul curbat înalt de 166 m, cu o lungime la coronament de 307 metri. Volumul apei este de 465 milioane mł. Nivelul normal de retenţie este de 830,00 metri deasupra nivelului mării (mdM).

Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani şi jumătate începând în anul 1960. Pentru această realizare, au fost necesare 42 km de tunel subteran, au fost excavate 1.768.000 de m3 de rocă, din care aproximativ 1 milion în subteran, s-au turnat 930.000 m3 de beton din care 400.000 de m3 în subteran şi de asemenea au fost instalate 6300 de tone de echipament electromecanic.La data de finalizare aceasta s-a situat, masurat la înălţime, aproximativ pe locul 8 în Europa şi pe locul al 20-lea în lume.Pe Barajul Vidraru se poate practica sportul extrem de Bungee jumping.

Manastirea Curtea de Arges

Mănăstirea a fost construită de Neagoe Basarab (1512 – 1517) pe locul vechii mitropolii (1359). Pictura interioară, realizată de zugravul Dobromir, a fost terminată în anul 1526, în timpul domniei lui Radu de la Afumaţi. Ea este păstrată fragmentar în Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti. Reparată de câteva ori, biserica a fost restaurată (1875 – 1886) de arhitectul francez André Lecomte du Nouy, discipol al lui Eugene Viollet-Le-Duc, care i-a adus şi unele modificări care au diminuat valoarea istorică a monumentului. Construită din piatră făţuită şi profilată, biserica are un plan triconc, inspirat din planimetria bisericii Vodica II, reluat şi în alte construcţii (mitropolia din Bucureşti, biserica fostei mănăstiri Cotroceni, manastirea Tismana etc.).

Printre cele mai vechi aşezări de care vorbeşte istoria noastră se numără şi Curtea de Argeş cu împrejurimile ei. În veacul al XIII-lea, înalta cetate a Poenarilor, cu fortificaţiile sale de piatră şi puţul care o lega direct cu albia râului de jos, făcuse să ajungă, până departe, faima acestor locuri; iar pe la jumătatea secolului următor, curtea Basarabilor şi biserica “Sfântul Nicolae Domnesc” răsfrâng această faimă asupra întregii aşezări adunată cu timpul în preajma lor: Curtea de Argeş de mai târziu.

Coordonate geografice (GPS)

  • altitudine: 800.00 m

Website: http://www.chemareamuntilor.blogciting.com

Ultima actualizare a anunţului: 03.06.2011

Alte unităţi de cazare din localitatea Arefu

Vezi toate ofertele de cazare in localitatea Arefu, judeţul Argeş