Cazare Vacanta
Creare cont nou | Am uitat parola

Pensiunea Colt de munte localitate Corbeni, judeţul Argeş

2 margareta
  • Camere: 8
  • Locuri de cazare: 17
  • Preţuri de la: 50.00 RON / camera
 
 

Ultima actualizare a anunţului: 01.06.2011

Pensiunea Colt de munte
 
Parcare Gradină/curte Foisor în curte Sala de mese Televizor in living Grătar Frigider in vila Bucătarie Acoperire telefon mobil Televizor în cameră Baie in cameră Baie pe hol Încălzire centrală Bucătărie în cameră

Date contact

Persoana de contact: Filoftia Grozavu

Telefon: 0726 726 301; +4 / 0248 730 054;

Fax: +4 / 0248 730 054;

Email: office@corbeni.ro

Adresa: Com. Corbeni, Str. Principala nr. 29 jud. Arges, cod 0479, Romania

Descriere Pensiunea Colt de munte

 

Pensiunea Colt de Munte ( HAIDUCU ) se afla in comuna Corbeni, pe Valea Argesului, (Carpatii Meridionali) in nord-vestul Munteniei,  la 20 km de Curtea de Arges si 165 Km de Bucuresti.

Aici puteti gasi o multime de atractii: alpinism, pescuit (Lacul Vidraru si Raul Arges, Paraul Capra etc.), vanatoare. Poate fi de asemenea punctul de plecare catre alte destinatii, trasee impresionante ale Muntilor Fagaras.

 In zona nu exista poluare atmosferica,  doctorii recomandand zona pentru afectiuni cardiace, pulmonare si stres. Imprejurimile minunate atrag o multime de vizitatori locali si straini in fiecare an, este locul ideal pentru petrecerea vacantelor dumneavoastra.

Facilitati:

- pensiune mare, parter + 2 etaje + mansarda;
- camere single si duble, apartament;
- trei bai;
- un salon (cu bucatarie complet utilata);
- terasa si doua balcoane;
- gradina si gratar;
- spatiu de parcare;
- incalzire centrala;
- frigider;
- aragaz;
- TV;
- acces telefoane mobile;
- apa de izvor proaspata

Căi de comunicaţie rutieră

Prima ruta este Transfăgărăşanul, care preia DN Bucureşti - Piteşti - Curtea de Argeş, pe traseul Corbeni - Vidraru - Bâlea; a doua cale de comunicaţie este drumul Corbeni - Tulburea - Braădet (in parte asfaltat), iar a treia este drumul Oeşti Pământeni - Cicăneşti.

Transportul feroviar nu mai are loc din 1966, fiind desfiinţat cu ocazia lucrărilor hidrocentralei Vidraru, când a fost pus capăt liniei ferate forestiere Curtea de Arges - Corbeni - Cumpăna. Acum staţia de cale ferată cea mai apropiată este la Curtea de Argeş, la 21 km. de centrul comunei Corbeni.

Clima
 Privitor la clima comunei Corbeni, putem aprecia ca este caracteristică versanţilor adăpostiti.Precipitaţile sunt abundente, cantitatea medie anuala fiind de 879 mm (media lunara maximă fiind de 129 mm în luna iunie şi cea minimă de 40,4 mm, în luna februarie).Acestea sunt datele raportate de staţile  meteorologice din Arefu şi Curtea de Argeş, în perioada 1896 - 1992, dar în prezent,datorită încalzirii globale cu 1-2 grade celsius a naturii, asistăm la valori impresionante ale precipitaţilor atmosferice.

 Temperatura este moderată în tot cursul anului, media anuala înregistrând 8°C.În lunile ianuarie-februarie, temperaturile minime atingeau, pâna în anii 2004-2007, nivelul de la -16°C la -22°C,iar în lunile de vară temperatura maximă trecea de 32°C.În anul 2007 cota maximă a temperaturii a depăşit chiar 40°C.

Preţuri cazare pensiune

- cazare: 50-70 lei / zi / camera

Pentru durate mai lungi de 5 zile pretul este negociabil.

 

Atracţii turistice

Manastirea Curtea de Arges
-  cladita de Neagoe Basarab (1512 - 1521)

Ruinele "Cetatii Domnesti" - inaltata in secolul al XIV-lea este cel mai vechi ansamblu de arta feudala din tara noastra, pastrat in forma initiala , se mai poate admira inca o parte din fresca originala. Picturile murale interioare, deosebit de valoroase, sunt realizate în 1364 - 1369. Biserica este inclusă pe noua listă a monumentelor istorice: AG-II-m-A-13647 şi în Lista Indicativă UNESCO.

Cetatea Poenari - Pentru a se urca la cetate s-a construit o scară cu 1480 de trepte. Are o forma alungită cu 5 turnuri, 4 rotunde şi unul prismatic. Zidurile au 2-3 metri grosime. Iniţial a fost construită de Negru Vodă, iar ulterior a fost renovată de Vlad Ţepeş.

Lacul de acumulare Vidrarul  - situat pe raul Arges pe un sector de 28 km lungime. Constructia barajului a durat cinci ani si jumatate. Nivelul normal de retentie este de 830,00 metri deasupra marii (mdM), lacul avand, la aceasta cota, o suprafata de 870 hectare si o lungime de 14 km. Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurarii, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare. Constructia se sprijina pe versantii muntilor Pleasa si Vidraru. 

Coordonate geografice (GPS)

  • latitudine: 45.303701 N
  • longitudine: 24.653200 E
  • altitudine: 800.00 m

Website: http://www.coltdemunte.ro

Ultima actualizare a anunţului: 01.06.2011

Alte unităţi de cazare din localitatea Corbeni

Vezi toate ofertele de cazare in localitatea Corbeni, judeţul Argeş