Cazare Vacanta
Creare cont nou | Am uitat parola

Pensiunea Lidana**** localitate Vama, judeţul Suceava

4 stea
  • Camere: 10
  • Locuri de cazare: 30
  • Preţuri de la: 120.00 RON / persoana
 
 

Ultima actualizare a anunţului: 10.12.2010

Pensiunea Lidana****
 
Parcare Gradină/curte Acceptă animale Loc de joaca pentru copii Foisor în curte Sala de mese Televizor in living Grătar Frigider in vila Masina de spalat Acoperire telefon mobil Internet Fax Sală de conferinţe Bar Restaurant Room service Spălătorie Saună Jacuzzi Aer condiţionat Televizor în cameră Frigider în cameră Uscător de păr Telefon în cameră Internet în cameră Baie in cameră Baie pe hol Încălzire centrală

Limbi străine vorbite

  • Engleza Engleza
  • Franceza Franceza
  • Germană Germană
  • Rusă Rusă

Date contact

Persoana de contact: Maria Varvaruc

Telefon: 0720 500 501; 0763 03 03 63 / 0230 239 444

Fax: 0230 523 257

Email: pensiunealidana@yahoo.com

Adresa: sat Salatruc, Comuna VAMA

Descriere Pensiunea Lidana****

 

                 Si nici nu ar putea fi altfel aici la Pensiunea Lidana unde rar mai poti intalni o imbinare atat de armonioasa intre binefacerile naturii si lucrul facut de mana omului pentru confortul si bunastarea semenilor sai. Un decor pentru incantarea ochilor si multumirea sufletului.

               O constructie moderna, utilata cu cele mai noi echipamente de confort uman, indraznet asezate pe stanca unui munte din Obcinile Bucovinei. Inconjurata de o padure de conifere ce coboara pana la streasina, presarata ici colo cu mici poenite din care ies la soare flori multicolore ce asteapta sa fie culese, zmeura sau fragi, pasarile isi canta trilurile de dimineata pana seara. La poale, vine din adancurile padurii apa cea limpede si lin curgatoare a Moldovei, in care inoata zglobiu pastravii argintii.   Aerul rece si proaspat cu miros de rasina e asa tare si viu incat simti cum iti inunda intreaga fiinta. Totul te face sa spui ca paradisul nu e inca pierdut. Ai putea sa ocolesti un asemenea loc?

                                                 Te asteptam cu vestita ospitalitate bucovineana ridicata la standardele europene.  

Vino aici oaspete si vei pleca prieten!

Preţuri cazare pensiune

Tarife Cazare      


 

 
Luni - Joi Vineri - Duminca

Camera Dubla - 2 persoane

100 Lei

100 Lei

Apartamentul 1 (4 persoane)
 
170 Lei 170 Lei
Apartamentul 2 (3 persoane) 140Lei 140 Lei
Camera Tineret ( 8 locuri) 240 Lei (30 lei/pers) 240 Lei (30 lei/pers)

Preturile afisate nu includ micul dejun.

Pentru rezervari si informatii: 0720 500 501

Atracţii turistice

Repere turistice      

Munti / Rezervatii si monumente ale naturii

Muntii Rarau si Giumalau - masive muntoase apropiate între ele, la nord de valea Bistritei, acolo unde acest râu face primul mare cot taind în curmezis zona cristalina a Carpatilor Rasariteni. Înaltimea moderata pe care o au (1.653 m în Rarau si 1.857 m în Giumalau), atractivitatea peisajelor (relief carstic, rezervatii geologice si forestiere), multimea potecilor cu pante line si a plaiurilor domoale sunt conditii care au favorizat dezvoltarea drumetiilor de munte. Raraul este un fel de simbol turistic al Bucovinei despre care Geo Bogza scria: "În alte locuri pot fi munti mult mai mari sau fluvii mai puternice, marea sau oceanul, aici Raraul reprezinta dimensiunea fundamentala a lumii, latura cosmica a vietii si a istoriei".


Cheile Moara Dracului - rezervatie geologico-morfologica din Muntii Rarau, impresionanta prin înaltimea peretilor. Pietrele Doamnei - în mijlocul frumoaselor privelisti ale Raraului se înalta spectaculos si enigmatic aceste "turnuri gotice" formate din calcare apline. Peisajul salbatic, formele bizare ale stâncilor au învaluit aceste locuri în aburul misterios al legendelor. Înalte de 70 m, Pietrele Doamnei se afla la 1634 m altitudine, la mica distanta de cabana Rarau. Împreuna cu zona înconjuratoare formeaza o rezervatie complexa (890 ha) care atrage an de an numeroti iubitori ai naturii.


Codrul secular de la Slatioara - rezervatie forestiera pe versantul de est al Masivului Rarau, (între 800 ti 1320 m altitudine), unul dintre cei mai vechi din România si din Europa, unele exemplare atingând o vechime de 350-400 ani.
Principalele specii arborescente sunt molidul, bradul, fagul.

Padurea Valea Putnei - rezervatie forestiera, sub vârful Giumalau, cu fauna bogata.


Edificii religioase

Manastirile din Bucovina - Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita si Arbore - cu zidurile exterioare ale bisericilor pictate în culori vii, naturale, picturi care par paginile unei carti deschise. Valoarea artistica a acestora este comparata de istoricii de arta cu operele murale ale bisericilor San Marco din Venetia sau ale celei din Orvietto. Caracterul uman, puterea de expresie si nobletea figurilor atrag admiratia unanima, fiecare turist venit aici fiind fermecat de prospetimea originala a culorilor frescelor care au strabatut intemperiile aproape o jumatate de mileniu. Secretul vechilor maestri moldoveni ce preparau culorile si procedeele care au asigurat picturilor o rezistenta incredibila, a ramas pâna astazi necunoscut. Un adevarat pelerinaj de turitti, arhitecti, critici de arta si fotografi din toata lumea se îndreapta spre aceste capodopere, a caror valoare artistica este unica în lume.
 


 

Chilia lui Daniil Sihastru - Legenda spune ca domnitorul Stefan cel Mare se sfatuia adesea cu sihastrul Daniil.


Edificii culturale

Muzeul lemnului din Câmpulung Moldovenesc, înfiintat în 1936 detine peste 15.000 de exponate din lemn, artistic executate, care ne întorc în universul vechilor ocupatii ale locuitorilor din zona.

Muzeul etnografic din Solca.
Casa memoriala "Ciprian Porumbescu" - în amintirea marelui muzician, autor al primei operete românesti "Crai nou".


Etnografie

Fondul etnografic si folcloric al judetului Suceava pune în evidenta talentul si sensibilitatea pentru frumos a locuitorilor acestei zone. Bogatia elementelor etnografice este evidenta în Tara Dornelor unde se mai pastreaza si astazi vechile ocupatii si obiceiuri, precum si un port popular autentic, lucrat cu o neîntrecuta maiestrie artistica, exprimata în alcatuirea modelelor si îmbinarea culorilor.

Câteva dintre asezarile cele mai vestite din acest punct de vedere sunt: Marginea - renumit centru de ceramica neagra, lustruita cu piatra, tehnica preluata de la geto-daci; Cacica - un important centru ceramic; Vama - confectionarea cojoacelor, piepta-relor); Fundu Moldovei - centru de constructie a instrumentelor populare si de prelucrare artistica a lemnului; Arbore - scoarte si stergare.

Website: http://www.pensiunea-lidana.ro

Ultima actualizare a anunţului: 10.12.2010

Comentarii

[ 10.08.2010 ] Familia Botez , Braila
Un loc de vacanta extraordinar. Aer curat, liniste, mancare traditionala, conditii foarte bune de cazare. Sper sa putem reveni curand

Alte unităţi de cazare din localitatea Vama

Vezi toate ofertele de cazare in localitatea Vama, judeţul Suceava